menu
Word Lid
Geen discriminatie voor zelfstandigen

Op de gemeenteraad van 16/11/2020 stonden nieuwe retributies aan de agenda voor het gebruik van het containerpark. In deze retributies wordt een onderscheid gemaakt tussen particulieren en professionele gebruikers.
Op zich is dat onderscheid niet zo erg ware het niet dat zelfstandigen altijd een hoger tarief moeten betalen en geen vrijstelling genieten. Er wordt dus ook geen onderscheid gemaakt of de gestorte goederen voortvloeien uit zijn beroepsactiviteit of niet.
Als concreet voorbeeld kunnen 2 zelfstandigen onder hetzelfde dak met een vennootschap die aan consulting doet niet aan een normaal tarief met hun steenpuin terecht en moeten ze voor bepaalde zaken wel betalen waar particulieren niet voor hoeven te betalen.

Vlaams belang stelt dan ook voor om minstens ook een vrijstelling te voorzien voor zelfstandigen en om een duidelijk onderscheid te maken tussen professioneel en particulier afval, wat in dit nieuw retributiereglement onvoldoende gebeurt.

Schepen Tom Tachelet zegt navraag te doen bij igean.

Ik vind het ontzettend jammer dat wij in de gemeenteraad reglement na reglement stemmen, maar dat zowel meerderheid als oppositie zich onvoldoende bewust is van de consequenties van zo’n reglement. Wat het mogelijk nog allemaal erger maakt is dat IGEAN als intercommunale verschillende reglementen laat opmaken in verschillende zones. zo stelt fractieleider Dirk Verhaert.


ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF