menu
Word Lid
Moed houden!

Het nieuws bereikt ons dat er 21 besmette gevallen zijn in het rusthuis Molenheide. Het bewijst tevens waarom Wijnegem van 1 van de betere leerlingen plots achteraan het peloton bengelde in het begin van de week.
Er moet ons echter toch iets van het hart. We weten dat alle zorgpersoneel in de woonzorgcentra steeds hun uiterste best heeft gedaan om het virus buiten hun muren te houden.
We weten ook dat nu al het mogelijke wordt gedaan om het virus snel onder controle te krijgen.
Toch is het gezien de tellingen alsof heel Wijnegem een besmette zone aan het worden is. Door de nieuwe manier van tellen wil men exponentieel bekijken hoeveel besmettingen er zijn op honderdduizend inwoners. Vermits Wijnegem rond de tienduizend inwoners heeft, wordt het aantal besmettingen x 10 gedaan.
Als we dan zien dat er op honderdduizend 201 besmettingen zijn, wil dit zeggen dat het virus voornamelijk binnen 1 woonzorgcentrum zitten.

Er is dus geen reden tot paniek in Wijnegem, er is natuurlijk ook geen enkele reden om de teugels te vieren en doen alsof niets ons kan raken.

Blijf zorg dragen voor elkaar, help ouderen waar je kan en geef vooral de moed niet op. Wijnegem zal snel terug aan de kop van het peloton zitten.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF