menu
Word Lid
Vlaams Belang kant zich tegen nieuw bouwproject.

Op de gemeenteraad van 23/01/2024 heeft de Vlaams Belangfractie tegen de voorziene wegeniswerken ter hoogte van Turnhoutsebaan 511 gestemd.
De goedkeuring van deze wegeniswerken is het enige dat voor dit voorziene bouwproject in de gemeenteraad gestemd wordt en dus ook de enige stem die wij als gemeenteraadslid kunnen hanteren.
De eventuele bouwvergunning moet goed- of afgekeurd worden door het College van Burgemeester en Schepenen.
Vlaams Belang wil zich nu al uitspreken tegen de grootschaligheid van dit project. Reeds meerdere malen heeft onze fractieleider Dirk Verhaert de uitspraak gedaan van de betreurde Louis Neefs ‘Laat ons een bloem en wat gras dat nog groen is’. Telkenmale vallen deze woorden bij het schepencollege in dovemansoren.
Elk vrijstaand gebied moet blijkbaar volgebouwd worden voor dit Schepencollege, het devies luidt steeds opnieuw meer en hoger.
Ondertussen proberen ze de buurt te paaien met openbaar groen, waterinfiltratie, een trage weg naar het jaagpad en ga zo maar door.
Dat dit binnengebied niet geschikt is om 33 nieuwe woongelegenheden in te planten wordt voorlopig niet door het Schepencollege gezien.
Dat we moeten inboeten op verkeersveiligheid en er nog meer parkeerdruk komt op de buurt wordt weggelachen.
Vlaams Belang is niet gekant tegen nieuwe bebouwing, integendeel. Toch moet de bebouwing die komt goed ingepland worden in de bestaande situatie. De voorliggende bouwaanvraag met de voorziene hoogbouw past gewoon niet op deze locatie.

De buurt mag in Vlaams Belang een bondgenoot vinden om deze plannen van tafel te gooien.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF